Επιστροφές/Ακύρωση Παραγγελίας


Αλλαγή Γνώμης – Επιστροφή Χρημάτων

Σε περίπτωση που παραλάβατε το προϊόν σε άψογη κατάσταση και αλλάξατε γνώμη για οποιοδήποτε λόγο έχετε το δικαίωμα να το επιστρέψετε και να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ολοκληρώσατε την αγορά σας στην Δ.Α. ΚΑΛΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.  

Η απόφασή σας να επιστρέψετε το προϊόν είναι σεβαστή αλλά θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα επιστροφής.

Προσοχή! Η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφόσον το προϊόν φτάσει στο κατάστημα στην κατάσταση που το παραλάβατε.

Ελαττωματικά Προϊόντα – Επιστροφή Χρημάτων

Σε όλες τις περιπτώσεις, στις οποίες αποδεδειγμένα τα προϊόντα είναι λανθασμένα ή ελαττωματικής ποιότητας/λειτουργίας ή/και προϊόντα από τα οποία λείπουν οι συμφωνημένες ιδιότητες μπορείτε να ζητήσετε την αντικατάσταση του προϊόντος ή να επιστρέψετε το προϊόν, ζητώντας και την επιστροφή των χρημάτων σας εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ολοκληρώσατε την αγορά σας στην Δ.Α. ΚΑΛΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Η επιβάρυνση με τα έξοδα επιστροφής θα χρεώνεται κατά περίπτωση είτε στο κατάστημα μας είτε σε εσάς. 

Σε περίπτωση αντικατάστασης δεν θα επιβαρύνεστε με επιπλέον έξοδα.

Προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημα επιστροφής χρημάτων ή αντικατάστασης του ελαττωματικού προϊόντος είναι απαραίτητη η αποστολή φωτογραφίας ή βίντεο που αποδεικνύει ότι το προϊόν έχει ελάττωμα ή είναι λανθασμένο.

Προσοχή! Η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφόσον το προϊόν φτάσει στο κατάστημα στην κατάσταση που το παραλάβατε.

*Για να αιτηθείτε την επιστροφή ή την αντικατάσταση κάποιου προϊόντος στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dakalatzis.gr

Τρόποι Επιστροφής προϊόντων

Η επιστροφή του προϊόντος δύναται να γίνει με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  • Παραλαβή του προϊόντος μέσω δικής μας μεταφορικής με δικά σας έξοδα. 

Στην περίπτωση που τα προϊόντα είναι αποδεδειγμένα λανθασμένα ή ελαττωματικής ποιότητας/λειτουργίας ή/και προϊόντα από τα οποία λείπουν οι συμφωνημένες ιδιότητες, η επιβάρυνση με τα έξοδα επιστροφής ή αντικατάστασης θα αναλαμβάνεται από εμάς.

  • Επιστροφή μέσω μεταφορικής της επιλογής σας: Μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν μέσω μεταφορικής εταιρείας της επιλογής σας, με δικά σας έξοδα.

Στην περίπτωση που τα προϊόντα είναι αποδεδειγμένα λανθασμένα ή ελαττωματικής ποιότητας/λειτουργίας ή/και προϊόντα από τα οποία λείπουν οι συμφωνημένες ιδιότητες, η επιβάρυνση με τα έξοδα επιστροφής ή αντικατάστασης θα αναλαμβάνεται από εμάς.

*Τα προϊόντα που επιστρέφετε θα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να βρίσκονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν, πλήρη και χωρίς φθορές, η συσκευασία τους να είναι αυτή που κανονικά τα συνοδεύει και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα, τα οποία τα συνόδευαν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) κατά την παράδοση.

Επιστροφή Χρημάτων 

Η Δ.Α. ΚΑΛΑΤΖΗΣ επιστρέφει κάθε πληρωμή που έλαβε από εσάς, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε για την απόφασή σας για επιστροφή ή αντικατάσταση και εφόσον το προϊόν φτάσει στο κατάστημα στην κατάσταση που το παραλάβατε.

Στις περιπτώσεις επιστροφής προϊόντων, η επιστροφή χρημάτων πραγματοποιείται με έναν από τους κάτωθι τρόπους, ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιήσατε κατά την πληρωμή:

  • με ακύρωση της χρέωσης της χρεωστικής σας κάρτας 
  • με επιστροφή χρημάτων μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Σε κάθε περίπτωση, η Δ.Α. ΚΑΛΑΤΖΗΣ θα προβαίνει στην επιστροφή χρημάτων, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα πληρωμής με εκείνα που εσείς χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή.

*Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, επιβαρύνεστε μόνο με το άμεσο κόστος επιστροφής αυτών, με την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων περιστάσεων.

*Ευθύνεστε για τυχόν μείωση της αξίας του προϊόντος, εάν χρησιμοποιήσετε/διαχειριστείτε το προϊόν με τρόπο διαφορετικό πλην εκείνου που είναι αναγκαίος για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του εκάστοτε προϊόντος.

Εξαιρέσεις από το δικαίωμα επιστροφής ή αντικατάστασης

Δεν δικαιούστε επιστροφή ή αντικατάσταση όταν συντρέχουν οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Στην προμήθεια αγαθών ή στην παροχή υπηρεσιών, η τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις της χρηματαγοράς, τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελέγξει η Δ.Α. ΚΑΛΑΤΖΗΣ και οι οποίες ενδέχεται να συμβούν εντός της προθεσμίας της επιστροφής ή της αντικατάστασης.
  • Στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένες προδιαγραφές.
  • Στην προμήθεια αγαθών, τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα.
  • Στην προμήθεια προϊόντων, τα οποία, μετά την παράδοσή τους, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.

*Το προϊόν προς αντικατάσταση ή επιστροφή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνοδεύεται απαραίτητα από τα έγγραφα που συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ), να βρίσκεται στην κατάσταση που παρελήφθη από τον πελάτη και η συσκευασία του να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν.Ακύρωση Παραγγελίας

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις:

  • Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας σας μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πατήσετε το κουμπί "Προηγούμενο Βήμα", ώστε να επιστρέψετε στο προηγούμενο βήμα της διαδικασίας. Σε περίπτωση που έχετε φτάσει στο τελευταίο στάδιο, πριν την τελική καταχώρηση της παραγγελίας σας, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "cancel-ακύρωση" που θα εμφανιστεί σε ειδικό παράθυρο που ανοίγει με σκοπό να επιβεβαιώσει την καταχώρηση της παραγγελίας σας. Κάνοντας "κλικ" στο κουμπί αυτό, διακόπτεται αυτόματα η διαδικασία παραγγελίας και μπορείτε να συνεχίσετε να πλοηγήστε στο web site μας.
  • Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν,, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών ηλεκτρονικών αγορών τηλεφωνικά: 2371052655 ή μέσω e-mail: info@dakalatzis.gr και ένας συνεργάτης μας θα αναλάβει την ακύρωση της παραγγελίας σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση πληρωμής με χρεωστική κάρτα, δεν επιστρέφονται μετρητά αλλά η επιστροφή γίνεται μέσω δικής μας τράπεζας στην χρεωστική σας κάρτα.