5 Κορυφαίες τάσεις πλακιδίων 2021 που θα λατρέψετε​!

31/05/2021
από

Το 2021 έχει ήδη διαγράψει τη μισή πορεία του και οι τάσεις πλακιδίων που έχει φέρει φαίνεται να ήρθαν για να μείνουν. Γενικότερα, επικρατεί μια καλή αίσθηση για πολλά από τα καινούργια σχέδια, τα πιο δημοφιλή εξ' αυτών παρουσιάζονται παρακάτω...

Τα μεγάλα εξάγωνα πλακίδια

Με το παιχνιδιάρικο μοτίβο της κηρήθρας, τα εξάγωνα πλακάκια υπήρξαν από καιρό αγαπημένα για τα πάντα, από backsplashes έως δάπεδα εμπνευσμένα από vintage. 

Όμως, ενώ συνήθως βλέπουμε εξάγωνα σε σχετικά μικρά μεγέθη πλακιδίων, συμπεριλαμβανομένων ψηφιδωτών πλακιδίων εξάγωνου, φέτος τα εξάγωνα γίνονται μεγαλύτερα και πιο τολμηρά.


  


Πλακάκια Terrazzo 

Το στυλ πλακιδίων Terrazzo (υλικό δαπέδων που αποτελείται από τσιπ από μάρμαρο ή γρανίτη σε σκυρόδεμα και γυαλισμένο για να δώσει μια λεία επιφάνεια) επέστρεψε το 2020 και φαίνεται ότι θα μείνει και το 2021.

Η εμφάνιση Terrazzo και άλλες στιγματισμένες επιφάνειες είναι ευπροσάρμοστες, καθώς μπορούν να αναπαραγάγουν ρεαλιστικές εμφανίσεις πεζοδρομίων και άλλα φυσικά αδρανή σχέδια ή, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα τσιπ διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, μετατρέπουν τις επιφάνειες σε έργα τέχνης.


 

Πράσινα πλακάκια

Περιμένουμε να δούμε πολλά πράσινα πλακίδια το 2021 - και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός ότι τα κεραμικά πλακίδια είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα γκρι-πράσινα και τα πράσινα-μαύρα έχουν τάση, διευκολύνοντας την εύρεση πράσινου πλακιδίου σε πιο ήπιους τόνους. Το γκρι παστέλ δάπεδο με πλακάκια και το σκούρο πράσινο μαρμάρινο πλακίδιο που φαίνεται παρακάτω δείχνουν το ευρύ φάσμα που θα δούμε σε αυτήν την τάση χρώματος πλακιδίων.


 

Πλακάκια XXL

Όσον αφορά το μέγεθος των πλακιδίων το 2021, τόσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.

Τα εύκαμπτα πλακάκια, πλάκες από πλακίδια πορσελάνης (πλακίδια διαστάσεων έως 300x500 εκ.) έχουν αυξήσει τη δημοτικότητα τους τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η τάση πλακιδίων XXL αναμένεται να απογειωθεί φέτος χάρη εν μέρει σε μια διεθνή ενημέρωση κώδικα κτιρίου (IBC) που δίνει στους σχεδιαστές την επιλογή να χρησιμοποιούν μεγαλύτερα πλακίδια πορσελάνης που προσδένονται εξωτερικά σε προσόψεις κτιρίων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του πλακιδίου XXL είναι η δυνατότητα δημιουργίας της εμφάνισης μεγάλων πλακών φυσικής πέτρας (χωρίς προβλήματα κόστους ή βιωσιμότητας από τη χρήση αυτών των υλικών), καθώς και εμφάνιση ταπετσαρίας και προσαρμοσμένα σχέδια.


 

Πλακάκια τύπου μαρμάρου

Το μαρμάρινο πλακάκι είναι μια κλασική επιλογή που δεν θα ξεπεράσει ποτέ το στυλ. Αυτό που αλλάζει, ωστόσο, είναι τα φλεβικά χαρακτηριστικά του μαρμάρου.

Η επένδυση σε μαρμάρινο βλέμμα τείνει προς δύο διαφορετικά στυλ: λιγότερες και μεγαλύτερες φλέβες (ειδικά με γκρι φλέβες σε λευκό πλακάκι) ή περισσότερες γωνίες και φλέβες υψηλής αντίθεσης. Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι τα μοτίβα φλέβας μεγάλης κλίμακας μπορούν να συνεχιστούν και να συνεχιστούν χωρίς διακοπή, χάρη σε πολύ μεγάλα μεγέθη πλακιδίων.


 

Το συγκεκριμένο blog είναι εμπνευσμένο από το άρθρο της συγκεκριμένης σελίδας https://whytile.com/2021/02/to...Πώς να επιλέξω Δραπανοκατσάβιδο;

04/11/2020
από

Συχνά ακούμε ονομασίες εργαλείων όπως Δράπανα, Πνευματικά δράπανα, Δραπανοκατσάβιδα, Κρουστικά δραπανοκατσάβιδα και Παλμικά κατσαβίδια οι οποίες μας προκαλούν μια μικρή σύγχυση ως προς τις χρήσεις τους.

https://www.dakalatzis.gr/erga...

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές χρήσεων ανάμεσα σε αυτά τα εργαλεία;

• Δράπανα ή Δραπανοκατσάβιδα: εργαλεία κατάλληλα για άνοιγμα τρύπας σε ξύλο και μέταλλο αλλά και για βίδωμα.

• Πνευματικά δράπανα: κατάλληλα για διάτρηση σε μπετόν, μάρμαρο, πέτρα κ.α.

• Κρουστικά Δράπανα ή Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα: εργαλεία κατάλληλα για άνοιγμα τρύπας σε ξύλο πλαστικό ή μέταλλο και με την κρουστική λειτουργία σε τσιμέντο, πέτρα ή μάρμαρο αλλά και για βίδωμα – ξεβίδωμα σε όλα τα υλικά.

• Παλμικά κατσαβίδια: εργαλεία σχεδιασμένα να βιδώνουν και να ξεβιδώνουν βίδες ακόμη και σε δύσκολες εργασίες. 

Αρκεί μια ματιά στις χρήσεις των πιο πάνω εργαλείων για να δούμε ότι τα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα είναι τα εργαλεία εκείνα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες λειτουργίες , χρησιμοποιούνται για άνοιγμα τρύπας σε ξύλο, μέταλλο, γυψοσανίδα, τσιμέντο, μπετόν και για βίδωμα-ξεβίδωμα. Επίσης μπορούν να δεχτούν και διάφορα εξαρτήματα όπως συρματόβουρτσες , περιστροφική ελαστική βάση τριβείου, ρασπάκια, φρέζες κ.α. Κάποια μοντέλα με αρκετά μεγάλη ροπή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για ανάμιξη χρωμάτων συνδέοντας στο τσοκ έναν αναδευτήρα. 

Με δεκάδες μοντέλα διαθέσιμα στην αγορά για να διαλέξετε, η απάντηση στην ερώτηση «Ποιο δραπανοκατσάβιδο να αγοράσω» μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Το κλειδί της απάντησης είναι στις πιο κάτω ερωτήσεις:

• τι θέλετε να κάνετε με το δραπανοκατσάβιδο

• πόσο συχνά θα το χρησιμοποιείτε;


Ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο ή Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας (επαναφορτιζόμενο);

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η τροφοδοσία του εργαλείου. Θα είναι ηλεκτρικό ή μπαταρίας; Τα ηλεκτρικά δραπανοκατσάβιδα έχουν αυτονομία χρήσης (δεν χρειάζονται ποτέ επαναφόρτιση) και είναι συχνά πιο ισχυρά από τα αντίστοιχα μπαταρίας. 

Υπάρχει όμως ένα αλλά και αυτό αναφέρεται στην εξάρτηση του εργαλείου από το καλώδιο και μια ηλεκτρική πρίζα. Όλα αυτά περιορίζουν τη χρήση του ηλεκτρικού εργαλείου σε θέσεις εργασίας κοντά σε μια ηλεκτρική πρίζα, ακόμη και εάν χρησιμοποιήσουμε μπαλαντέζα. 

Από την άλλη, τα δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν οπουδήποτε, αλλά μπορούν να δουλεύουν τόσο όσο αντέχει η μπαταρίας τους. Για το λόγο αυτό θεωρούνται συμπληρωματικά ενός ηλεκτρικού εργαλείου. Κάποια μοντέλα προσφέρονται με δύο μπαταρίες για μεγαλύτερη αυτονομία ώστε να μπορείτε να φορτίζετε την μία ενώ η άλλη είναι σε χρήση.

https://www.dakalatzis.gr/erga...

Διάρκεια και απόδοση μπαταρίας ενός δραπανοκατσάβιδου

Η τάση μπαταρίας κυμαίνεται από 9,6 έως 36 Volt. Η υψηλότερη τάση έχει μεγαλύτερη ροπή, αλλά για καθημερινή χρήση τα μοντέλα 10,8 έως 14,4 Volt είναι συνήθως αρκετά ισχυρά. Η υψηλή τάση μαζί με τις υψηλές αποδόσεις Ampere / Hour (Ah), εγγυώνται μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου λειτουργίας της μπαταρίας. Και βέβαια οι μπαταρίες πρέπει να είναι νέας τεχνολογίας Ιόντων Λιθίου (Li-ion).


Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός δραπανοκατσάβιδου

• Η μεταβλητή ταχύτητα η οποία επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο στις εργασίες τρυπήματος και βιδώματος. Οι υψηλές ταχύτητες επιλέγονται για τρύπημα μετάλλου ή ξύλου. Οι χαμηλές ταχύτητες σε συνδυασμό με υψηλή ροπή επιλέγονται για εργασίες βιδώματος.

• Η πολλαπλή ρύθμιση ροπής η οποία επιτρέπει το τέλειο βίδωμα σε ποικιλία υλικών με διαφορετικά μεγέθη βιδών. Όταν το δράπανο λειτουργεί σαν κατσαβίδι με υπερβολική ροπή μπορεί να σπάσει τη βίδα.

• Η διάμετρος τρύπας που μπορεί να ανοίξει.

• Το μέγεθος του τρυπανιού που μπορεί να δεχτεί το τσοκ. Τα συνηθισμένα μεγέθη είναι 3/8’’ και ½’’ (10 ή 13 mm). Για τις περισσότερες οικιακές εργασίες, θεωρείται επαρκής διάμετρος τσοκ 3/8 ‘’ (10mm), αλλά εάν σκοπεύετε να τρυπήσετε σε πιο συμπαγή υλικά όπως μέταλλο ή σκυρόδεμα, τότε προτιμήστε ένα μεγαλύτερο δραπανοκατσάβιδο.

• Κρουστικό ή απλό: τα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα είναι απαραίτητα για τρύπημα σε σκυρόδεμα ή σε τοιχοποιία. 

• Η κατασκευή του εργαλείου: Για συχνές και απαιτητικές εργασίες θα πρέπει να επιλεγεί ένα δραπανοκατσάβιδο καλής κατασκευής με αυτόματο τσοκ 13mm και ίσως με μεταλλικό κιβώτιο ταχυτήτων.

• Η εργονομία του εργαλείου, η αίσθηση του όταν το πιάνετε στα χέρια σας. Όταν επιλέγετε ένα εργαλείο, σηκώστε το και δείτε πως το αισθάνεστε στο χέρι σας. Είναι πάρα πολύ βαρύ; Νιώθετε τη λαβή του να εφαρμόζει σωστά στο χέρι σας; Είναι εύκολη η ρύθμιση της ταχύτητας με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας;


Αυτές είναι οι βασικές παράμετροι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν την αγορά ενός δραπανοκατσάβιδου. Για περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα https://www.dakalatzis.gr/erga...

Πως να χρησιμοποιώ σωστά τα εργαλεία χειρός;

06/09/2020
από Admin Admin

Αναζητάτε πάντα συμβουλές και εκπαίδευση για την επιλογή του σωστού εργαλείου για κάθε δουλειά, τη σωστή χρήση κάθε εργαλείου και το πώς να αναγνωρίζετε αν ένα εργαλείο χρειάζεται επιδιόρθωση.


Επιλέγετε το σωστό εργαλείο για την κάθε εργασία. Οι εναλλακτικές επιλογές αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.
Χρησιμοποιείτε εργαλεία σχεδιασμένα έτσι ώστε να επιτρέπουν στον καρπό να παραμένει σε ευθεία γραμμή. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία με τον καρπό σας λυγισμένο.

 • Αν πρόκειται για την εργασίας σας, σιγουρευτείτε ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι σωστά εκπαιδευμένοι στην ασφαλή χρήση των εργαλείων χειρός.
 • Χρησιμοποιείτε καλά και ποιοτικά εργαλεία.
 • Διατηρείτε τα εργαλεία πάντα σε καλή κατάσταση.
 • Εξετάζετε τα εργαλεία για βλάβες ή φθορές πριν τη χρήση. Αλλάζετε ή επισκευάζετε τα ελαττωματικά εργαλεία.
 • Διατηρείτε τα εργαλεία κοπής κοφτερά και καλύπτετε τα αιχμηρά μέρη με κατάλληλο σκέπαστρο για να προστατεύετε το εργαλείο και να εμποδίζετε τραυματισμούς από ακούσια επαφή.
 • Αλλάζετε ραγισμένες ή σπασμένες λαβές σε λίμες, σφυριά και κατσαβίδια.
 • Σιγουρευτείτε ότι οι λαβές εργαλείων όπως τα σφυριά και τα τσεκούρια ταιριάζουν σφιχτά στο κεφάλι του εργαλείου.
 • Αντικαταστήστε φθαρμένες δαγκάνες σε κλειδιά και πένσες.
 • Πάντα να τραβάτε προς τα εσάς τα κλειδιά και τις πένσες. Ποτέ να μην σπρώχνετε, εκτός αν κρατάτε το εργαλείο με την παλάμη ανοιχτή.
 • Όταν αφήνετε κοφτερά εργαλεία σε πάγκους, να τα αφήνετε έτσι ώστε τα αιχμηρά σημεία να μη δείχνουν προς μέρη απ’ όπου περνούν άνθρωποι και οι λαβές τους δε θα πρέπει να εξέχουν από τον πάγκο.
 • Διατηρείτε τα εργαλεία με προσεκτικό τρόπο. Να τα κρατάτε καθαρά και στεγνά και να τα αποθηκεύετε σωστά μετά από κάθε χρήση.
 • Μεταφέρετε τα εργαλεία σε ανθεκτική εργαλειοθήκη όταν πηγαίνετε και όταν απομακρύνεστε από το χώρο εργασίας.
 • Φοράτε προστατευτικά γυαλιά ή μάσκες (με γυαλί ασφαλείας) και γάντια που να ταιριάζουν καλά στα χέρια σας, κατάλληλα για τους κινδύνους που πρόκειται να αντιμετωπίζετε σε κάθε εργασία.
 • Διατηρείτε το εργασιακό σας περιβάλλον καθαρό και τακτοποιημένο για να αποφεύγετε την ακαταστασία που μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.
 • Χρησιμοποιείτε μια βαριά ζώνη ή ποδιά και κρεμάτε τα εργαλεία στο πλάι σας κι όχι στην πλάτη σας.

Τι θα πρέπει να αποφεύγω όταν χρησιμοποιώ εργαλεία χειρός;

 • Μη χρησιμοποιείτε εργαλεία για εργασίες για τις οποίες δεν είναι σχεδιασμένα. Για παράδειγμα, μη χρησιμοποιείτε πένσες σαν σφυριά ή κατσαβίδια σαν σκαρπέλα.
 • Μη χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη ή ασκείτε υπερβολική πίεση στα εργαλεία.
 • Μην κόβετε προς το μέρος σας όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία κοπής.
 • Μην κρατάτε την κόψη στην παλάμη σας όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο κοπής ή ένα κατσαβίδι.
 • Μη φοράτε μεγάλα και χοντρά γάντια όταν χειρίζεστε εργαλεία χειρός.
 • Μην πετάτε τα εργαλεία όταν θέλετε να τα δώσετε σε κάποιον. Παραδώστε τα απευθείας στον άλλο, προβάλλοντας τη λαβή προς αυτόν.
 • Μη μεταφέρετε εργαλεία με τρόπο που να μη σας αφήνει να χρησιμοποιείτε και τα δύο σας χέρια όταν βρίσκεστε σε μια σκάλα ή ανεβαίνετε σε μια κατασκευή ή κάνετε κάποια άλλη επικίνδυνη εργασία
 • Αν εργάζεσθε σε μια σκάλα ή σκαλωσιά, τα εργαλεία θα πρέπει να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν με τη χρήση ενός κουβά και σχοινιού.
 • Μην κουβαλάτε αιχμηρά εργαλεία στην τσέπη σας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική