5 Κορυφαίες τάσεις πλακιδίων 2021 που θα λατρέψετε​!

31/05/2021
από

Το 2021 έχει ήδη διαγράψει τη μισή πορεία του και οι τάσεις πλακιδίων που έχει φέρει φαίνεται να ήρθαν για να μείνουν. Γενικότερα, επικρατεί μια καλή αίσθηση για πολλά από τα καινούργια σχέδια, τα πιο δημοφιλή εξ' αυτών παρουσιάζονται παρακάτω...

Τα μεγάλα εξάγωνα πλακίδια

Με το παιχνιδιάρικο μοτίβο της κηρήθρας, τα εξάγωνα πλακάκια υπήρξαν από καιρό αγαπημένα για τα πάντα, από backsplashes έως δάπεδα εμπνευσμένα από vintage. 

Όμως, ενώ συνήθως βλέπουμε εξάγωνα σε σχετικά μικρά μεγέθη πλακιδίων, συμπεριλαμβανομένων ψηφιδωτών πλακιδίων εξάγωνου, φέτος τα εξάγωνα γίνονται μεγαλύτερα και πιο τολμηρά.


  


Πλακάκια Terrazzo 

Το στυλ πλακιδίων Terrazzo (υλικό δαπέδων που αποτελείται από τσιπ από μάρμαρο ή γρανίτη σε σκυρόδεμα και γυαλισμένο για να δώσει μια λεία επιφάνεια) επέστρεψε το 2020 και φαίνεται ότι θα μείνει και το 2021.

Η εμφάνιση Terrazzo και άλλες στιγματισμένες επιφάνειες είναι ευπροσάρμοστες, καθώς μπορούν να αναπαραγάγουν ρεαλιστικές εμφανίσεις πεζοδρομίων και άλλα φυσικά αδρανή σχέδια ή, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα τσιπ διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, μετατρέπουν τις επιφάνειες σε έργα τέχνης.


 

Πράσινα πλακάκια

Περιμένουμε να δούμε πολλά πράσινα πλακίδια το 2021 - και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός ότι τα κεραμικά πλακίδια είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα γκρι-πράσινα και τα πράσινα-μαύρα έχουν τάση, διευκολύνοντας την εύρεση πράσινου πλακιδίου σε πιο ήπιους τόνους. Το γκρι παστέλ δάπεδο με πλακάκια και το σκούρο πράσινο μαρμάρινο πλακίδιο που φαίνεται παρακάτω δείχνουν το ευρύ φάσμα που θα δούμε σε αυτήν την τάση χρώματος πλακιδίων.


 

Πλακάκια XXL

Όσον αφορά το μέγεθος των πλακιδίων το 2021, τόσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.

Τα εύκαμπτα πλακάκια, πλάκες από πλακίδια πορσελάνης (πλακίδια διαστάσεων έως 300x500 εκ.) έχουν αυξήσει τη δημοτικότητα τους τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η τάση πλακιδίων XXL αναμένεται να απογειωθεί φέτος χάρη εν μέρει σε μια διεθνή ενημέρωση κώδικα κτιρίου (IBC) που δίνει στους σχεδιαστές την επιλογή να χρησιμοποιούν μεγαλύτερα πλακίδια πορσελάνης που προσδένονται εξωτερικά σε προσόψεις κτιρίων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του πλακιδίου XXL είναι η δυνατότητα δημιουργίας της εμφάνισης μεγάλων πλακών φυσικής πέτρας (χωρίς προβλήματα κόστους ή βιωσιμότητας από τη χρήση αυτών των υλικών), καθώς και εμφάνιση ταπετσαρίας και προσαρμοσμένα σχέδια.


 

Πλακάκια τύπου μαρμάρου

Το μαρμάρινο πλακάκι είναι μια κλασική επιλογή που δεν θα ξεπεράσει ποτέ το στυλ. Αυτό που αλλάζει, ωστόσο, είναι τα φλεβικά χαρακτηριστικά του μαρμάρου.

Η επένδυση σε μαρμάρινο βλέμμα τείνει προς δύο διαφορετικά στυλ: λιγότερες και μεγαλύτερες φλέβες (ειδικά με γκρι φλέβες σε λευκό πλακάκι) ή περισσότερες γωνίες και φλέβες υψηλής αντίθεσης. Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι τα μοτίβα φλέβας μεγάλης κλίμακας μπορούν να συνεχιστούν και να συνεχιστούν χωρίς διακοπή, χάρη σε πολύ μεγάλα μεγέθη πλακιδίων.


 

Το συγκεκριμένο blog είναι εμπνευσμένο από το άρθρο της συγκεκριμένης σελίδας https://whytile.com/2021/02/to...



Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική